perjantai 25. syyskuuta 2015

Liebster Award

Liebster Award tunnustus ja haaste

 Sain jo elokuussa yllätyksekseni Muffin dream´s blogin Kristalta Liebster Award haasteen. 
Tarkoitus on tehdä tuntemattomampia blogeja tutuiksi! 
Hän oli valinnut minun blogini mukaan, lämmin Kiitos Kristalle tunnustuksesta ja haasteesta. =)


Ohjeet Liebster Award -haasteeseen:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille. 1. Lempikäsityötyylisi? (virkkaaminen, neulominen, ompelu, askartelu, vaiko joku muu?)
Ehdottomasti paperiaskartelu, tuttavallisemmin kortteilu. Pidän kyllä paljon myös neulomisesta ja huonekalujen  entisöinnistä/tuunaamisesta. Remonttihommista, itseasiassa hion ja maalaan paljon mielummin kuin siivoan tai pesen lattioita ;)
 

2. Mikä työsi on jäänyt eniten mieleen?
Meillä on käytössä paljon tuunaamiani huonekaluja, kaikkein eniten iloa tuottaa vanha 50 luvun keittiön laatikosto joka oli kirkkaan keltainen mustilla muovivetimillä. Hioin sen kauttaaltaan ja petsasin harmaaksi, ostimme uudet vetimet ja ovennupit jaloiksi. Kanneksi jäi vanerin välistä paljastinut rimoitus, se vain lakattiin. Pitäisi joskus kuvata tuo lipasto vanhus -tämä työ siis yli kymmenen vuoden takaa.

3. Mistä haet inspiraatiota?

Usein inspiraatio lähtee tarpeesta, ja jos ei lähde niin sitten haen netistä kuvahaulla tai ihanista blogeista vinkkejä. Selailen jonkun verran myös lehtiä.
 
4. Suuritöisin tekeleesi?

Taitaa olla kummitytölle virkkaamani peitto isoäidinneliöistä, ensinnäkin opettelin parinkymmenen vuoden jälkeen ylipäätään virkkaamaan ja sitten yrityksen ja erehdyksen kautta ne isoäidinneliöt. Vaikka peitolla ei ollut kokoa kuin vauvanmitan verran, niin riemu oli suuri kun sain sen valmiiksi. Ja juu, virkkuukoukku on levännyt sen jälkeen -nyt vuoden-
 

5. Pahin epäonnistunut työsi?
Varmaan kortteja, joita menee silloin tällöin sytykkeeksi, osasta revin kaiken hyödyllisen mitä talteen vain saa.. Välillä onnistuu monta korttia putkeen, ja välillä ei tule kuin pelkkää syttä ja sekundaa..
 
6. Oudoin materiaali josta olet tehnyt/yrittänyt tehdä/haaveillut tekeväsi käsitöitä?

Ei ehkä oudoin, mutta hauskin.. Tein ylioppilas ja valmistujais korttia sähköalalle almistuvalle pikkuveljelleni. Poikani purki vanhaa tietokonetta jotta sain materiaalia korttiin. korttiin pääsivät mm. nipussa olevia sähköpiuhoja ja näppäimistön piirilevykalvo.

7. Missä on työnurkkauksesi?

Työhuoneemme vaatehuoneessa

8. Kenelle teet käsitöitä?
Omaksi iloksi, Lapsilleni, miehelle, kummitytölle, ystäville ja sukulaisille. Joskus jotain tilaustöitäkin.

9. Suurin käsityöhaaveesi?

En tiedä onko tämä varsinainen käsityöhaave, mutta ajatuksissani/haaveissani olisi koivunväristen vaatekaappien ovien tapetoiminen lastenhuoneissa ja kodinhoitohuoneessa. 
       Olisi ihanaa kun olisi aikaa ja energiaa  keskittyä pitkiin aikaavieviin neuleprojekteihin, esim pitkä neuletakki tai neulehame itselle olisi ihana.

10. Lempiväri/värit käsitöissä?

Violetti, ylipäätään pastellinsävyt harmaan ja mustan kanssa.
Olen huono kirkkaiden värien kanssa, niin papereissa kuin langoissa.  Pidän kyllä väreistä, mutta vain hillitysti.

 11. Entä materiaali?
Rakastan kauniita papereita, en tahdo aina raaskia leikata kauneimpia papereita käyttöön. Neulon pääsääntöisesti Novitan langoilla ja iki-ihanilla knit pron koivupuikoillani.


Haastan seuraavat blogit

Ciena´s diy
Silpputehdas 
Loreal kortteilee
Omaa aikaa Katjan kanssa 
Puuhastelua 
Askartelukorento 
Emman korttikulma 
Kotkotin
Aromaattista arkea askarrellen 
Satumaisia silmukoita 
Tirpuusen kortteeri 

Ja Kysymykset:

1.  Miten innostuit perustamaan blogisi?
2.  Kuvaile itseäsi bloggaajana, mm. esitteletkö kaikki tuotoksesi?
3.  Mikä saa sinut liittymään jonkun blogin lukijaksi?
4.  Mitä muuta teet/ harrastat?
5.  Missä olet erityisen hyvä?
6.  Mitä haluaisit osata paremmin?
7.  Mikä on ikimuistoisin käsityösi/ muu tuotoksesi?
8.  Mikä on seuraava projektisi?
9.  Mistä inspiroidut?
10.Miten rentoudut?
11.Mistä unelmoit?

Vaikka vastaamiseeni tähän haasteeseen kului aikaa niin, haasteen myötä löysin muutaman uuden kiinnostavan ja inspiroivan blogin seurattavaksi, toivottavasti muillekin käy samoin! :)

7 kommenttia:

 1. Kiitos kun valitsit blogini. Harmi vaan, että aikani on niin kortilla, etten ehdi vastaamaan kysymyksiin bloginpidon lisäksi. Teen kortteja ja harrastan tanssimista, ne vievät melko tarkkan kaiken aikani. Löhöily on jo ylellisyyttä, jota silloin tällöin pyrin ehtimään :)
  Odotan kommenttejasi blogissani ja käntejä vastakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun valitsit minut mukaan. Koitan tehdä tämän jossain vaiheessa <3 Nyt pukkaa ajallisesti haastetta joten en vastaile ihan heti. :)

  VastaaPoista
 3. Hei ja kiitos blogini valinnasta :) Olen tämän haasteen saanut aijemminkin jo enkä ole sitä vieläkään toteuttanut! Joten taitaa tämäkin jäädä kyllä, valitettavasti ei aika riitä kaikkeen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Olen tästä kovasti otettu. =) Valitettavasti mulla on sama ongelma kuin näköjästään muillakin, en millään ehdi tätä laittaa eteenpäin. Mutta hyvää syksyä sinulle ja antoisia askarteluhetkiä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun valitsit minun blogini. Minullakin on sama ongelma kuin edellisillä, eli aika ei riitä haasteeseen täysillä. Ihania askarteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Blogini on vaihtanut nimeä ja osoitetta joten vanha, Muffin Dreams osoite ei enää toimi. Tässä uusi osoite: http://knittastic.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista